De zeven doodzondes

Musici Concertgebouw Orkest & Michael Gieler
do 9 sep 20:30 - 21:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
do 9 sep 2021
20:30 - 21:30

In 1933 schreef de bekende Duitse toneelschrijver Bertolt Brecht het satirische ballet De zeven doodzondes. De muziek van Kurt Weill doet denken aan die van het Duitse cabaret uit de jaren twintig. Het satirische ballet zal slechts tweemaal te zien zijn: in Amsterdam en bij ons in Breda. 

Het verhaal van twee zussen, Anna I en Anna II en hun omzwervingen door zeven Amerikaanse steden, wordt vertolkt door de charismatische sopraan Kikki Gerón. Dit tijdloze meesterwerk wordt omlijst met muzikale snufjes uit de wereld van de niet zo klassieke muziek. Een nieuwe bewerking van Christian Muthspiel uit 2019 is het vertrekpunt van dit bijzondere concert waarbij dans, zang, kwartet en strijkers samengesmolten worden tot een geweldig geheel.

Michael Gieler, artistiek leider Music Stages: "Ik vind het verhaal van de twee zussen bijzonder boeiend. Zelden werd een triest onderwerp – ze worden misbruikt door hun familie – zo origineel op het toneel gezet. Het happy end voelt dan ook als een verdiende ontlading."

Voor deze voorstelling is geen test- of vaccinatiebewijs nodig. Lees hier alle informatie over de geldende maatregelen.

credits

dirigent en presentatie: Michael Gieler / sopraan: Kikki Gerón / choreografie: Peter Leung / musici van het Koninklijk Concertgebouworkest

programma

Bertolt Brecht / Kurt Weill Die sieben Todsünden en andere werken