Peter Pan

De Derde Akte
checken voor toegang / gastbespeling
za 18 dec 2021 - 14:00 tot 16:45
Jupilerzaal
Geweest
za 18 dec 2021
14:00 tot 16:45
Geweest

BST De Derde Akte keert terug naar het Chassé Theater met hun eigen versie van de klassieker Peter Pan.

Al sinds 1911 houdt het verhaal over de jongen die niet wilde opgroeien generatie na generatie bezig. Het verhaal van J. Barrie kent talloze verschillende interpretaties, met onder meer de Disney versie (Peter Pan), de film Hook en talloze theaterstukken, boeken en films.

In BST De Derde Aktes versie volgen we Peter Pan (Robbin Punt) en Wendy (Nanda Dolman) tientallen jaren nadat Wendy's broertjes terug naar Londen gingen. Wendy besloot bij Peter te blijven en zich te laten onderdompelen in de magie van het eiland.

Goed - ze zijn nog niet volwassen, maar zelfs op Peter Pan heeft de tijd invloed. Daarbij komt dat Peter ontdekt dat zijn magie aan het afnemen is. Dat is al eerder gebeurd en kan maar één ding betekenen: iemand op het eiland gelooft niet meer in hem. Alleen wanneer iemand die voor Peter belangrijk is zijn of haar geloof verliest, heeft het invloed op de magie van Peter. En zonder de magie van Peter is Neverland bedreigt.

Volg de klassieke karakters uit het werk van Barrie in een avontuur over geloven, volwassen worden, liefde en verraad. Volg nog één keer de avonturen van Peter Pan, Wendy, Tinkerbel (Kristie Koehof) en Kapitein Haak (Bas Koedood).

Wie probeert Peter dwars te zitten? Wie is de ongelovige discipel op een eiland wat draait op geloof? Wie is goed - Wie is slecht en wie overwint.

Disclaimer: dit verhaal is een sprookje. Sprookjes lopen meestal goed af. Of niet. Leeftijdsadvies: 12+.

Oorspronkelijk stond deze voorstelling ook nog op 18 en 19 december om 20.30 uur. Vanwege de aangescherpte maatregelen gaan die helaas niet door.

Op deze voorstellingen zijn geen kortingen van toepassing

 Peter Pan  - De Derde Akte

credits

Met: Robbin Punt, Nanda Dolman, Bas Koedood, Kristie Koehof, Hidde van Malssen, Eva de Jonge, Rachel Sommers, Bregje Goorts, Fleur Donkers, Margaux Molkenboer, Nard Swolfs

Artistiek team: Bas Koedood, Nanda Dolman, Anne-Marie Schreuder, Margaux Molkenboer, Niels Adriaansen