Patrick Berger

A mon bel amour

Cie. Par Terre / Anne Nguyen
Checken voor Toegang
di 19 okt 2021 - 20:30 tot 21:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
di 19 okt 2021
20:30 tot 21:30
Geweest

De voorstelling wordt helaas geannuleerd. Tickethouders worden per mail op de hoogte gebracht.

Een pareltje uit onze internationale selectie en slechts te zien in twee steden in Nederland, waaronder Breda.

Als op een catwalk showen acht dansers, solo, in duetten of als groep, de manieren waarop ze met dans hun individualiteit uitdrukken en het publiek verleiden, uitdagen en domineren.

Breaking zegt: daag me uit

Voguing zegt: kijk naar me
Waacking zegt: vang me
De balletdanser zegt: maak me goddelijk
De hedendaagse danser zegt: ik ben menselijk
De krumper zegt: ik breng kracht
Popping zegt: voel de beat
Hiphop zegt: stuiter met mij             

Anne Nguyen 
Anne Nguyen is één van die zeldzame choreografen die erin slaagt urban dance op een prikkelende en originele manier te verbinden met hedendaagse moderne dans én andere bewegingsdisciplines. Met vechtsporten bijvoorbeeld, zoals in haar vorige voorstelling Kata, die in het Holland Festival stond en een van de favorieten van pers en publiek werd. Niet in de laatste plaats dankzij de geweldige dansers van Compagnie Par Terre. 

Haar nieuwe voorstelling À mon bel amour oogt als een modeshow. Als op een catwalk showen acht dansers, solo, in duetten of als groep, de manieren waarop ze met dans hun individualiteit uitdrukken en het publiek verleiden, uitdagen en domineren. Elke dansstijl draagt met bijbehorende muziekstijl een eigen boodschap uit. Over wat als mannelijk of vrouwelijk wordt gezien, over culturele archetypen en, daarmee samenhangend, onze (onbewuste) vooroordelen. In een zinderende clubsfeer stellen acht powerdansers de begrensdheid van onze blik ter discussie.

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info