The Truffle Hunters

Michael Dweck, Gregory Kershaw
Laatste week
do 4 nov - vr 17 dec
do 4 nov 2021
-
vr 17 dec 2021

The Guardian (★★★★) 'Strange and charming ode to rare dogs'
VPRO Cinema (★★★★) 'Heerlijke documentaire'
Het Parool: 'De scènes lijken haast schilderijen'

Diep in de bossen van Piemond in Noord-West Italië zoekt een groep oude mannen samen met hun trouwe honden naar ’s werelds duurste ingrediënt: de witte Alba truffel. Deze zeldzame delicatesse is ondanks de verregaande moderne technologie nog niet gecultiveerd.

De mannen zijn van generatie op generatie geoefend in het zoeken naar de truffels en ze worden begeleid door hun goed getrainde honden met hun scherpe reuk. Ze leiden een eenvoudig en rustig bestaan in harmonie met hun honden en de schilderachtige omgeving. Ze zijn niet gebonden aan een mobiele telefoon of internet en hechten belang aan het het onderhouden van persoonlijk contact met de medebewoners in hun kleine gemeenschap.

Terwijl de voorraad van de witte Alba truffel afneemt, groeit de vraag naar dit product. Door de klimaatverandering, de ontbossing en het gebrek aan jonge mensen die de traditie wil voortzetten, is de delicatesse felbegeerder dan ooit en het goedbewaarde geheim van de truffelzoekers dreigt verloren te gaan. Bovendien bewaken de mannen meer dan het mysterie rond de Alba truffel: de sleutel tot een rijk en zinvol leven.

The Truffle Hunters is een fascinerende documentaire geregisseerd door Michael Dweck & Gregory Kershaw.

The Truffle Hunters - Michael Dweck, Gregory Kershaw | Chassé Cinema

Regie
Michael Dweck, Gregory Kershaw
Speelduur
84 min
verwacht
do 4 nov
Jaar
2020
Land
Italië
Taal
Italiaans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
  • Grof taalgebruik

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info