Modern Times + inleiding Kevin Toma

Charles Chaplin
zo 17 okt 10:30 - 12:20
Cinema III
10:30 - 12:20 Geweest
zo 17 okt 2021
10:30 - 12:20
10:30 - 12:20 Geweest

De films van Charlie Chaplin zijn gerestaureerd en komen terug op het grote scherm! Bekijk ze allemaal.

Modern Times wordt op zondag 17 oktober ingeleid door filmjournalist en componist Kevin Toma. Hij gaat daarbij dieper in op het werk van Charlie Chaplin.

Chaplins iconische zwerverspersonage werkt aan de lopende band in een fabriek en doet niks anders dan schroeven dichtdraaien. Dit monotone werk maakt hem gek waardoor hij in een gesticht belandt. Eenmaal uit de instelling ontslagen, belandt hij al snel in de gevangenis omdat hij ten onrechte wordt aangezien voor een communistische leider. 

Modern Times wordt geprezen om zijn kritische kijk op productiviteit in de vroege twintigste eeuw en daarna, maar becommentarieert ook de komst van de geluidsfilm.

Over Kevin Toma
Kevin Toma is filmjournalist bij de Volkskrant en componist van nieuwe muziek bij stille films uit de twintiger jaren. In zijn inleiding gaat hij dieper in op de film, het werk van Charlie Chaplin en natuurlijk het thema van de maand van de geschiedenis.

Regie
Charles Chaplin
Cast
Charles Chaplin, Paulette Goddard, Henry Bergman
Speelduur
87 min
Jaar
1936
Land
Verenigde Staten
Taal
-
  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

Onderdeel van:
Charlie Chaplin