Basic Instinct

Paul Verhoeven
Laatste week
za 9 okt 2021 tot di 19 okt 2021
za 9 okt 2021
tot
di 19 okt 2021

In oktober zijn er maar liefst vier films van Paul Verhoeven te zien in Chassé Cinema. Bekijk ze allemaal.

Ter gelegenheid van de première van Benedetta, Verhoevens nieuwste film, heeft Filmmuseum Eye Basic Instinct gerestaureerd. 

Michael Douglas en Sharon Stone zijn aan elkaar gewaagd in de mystery thriller van Paul Verhoeven over de bloedige moord op een popster in LA. Nick Curran (Michael Douglas) onderzoekt de moord. Hoofdverdachte is de vriendin van de zanger, Catherine Tramell (Sharon Stone), mystery thriller-schrijfster. Ze lijkt nauwelijks aangedaan door de dood van haar minnaar. Curieus is de manier waarop de moord is uitgevoerd: een ijspriem was het steekwapen, precies zoals beschreven staat in Trammels laatste boek.

Verhoevens vierde Amerikaanse productie geldt als de spraakmakendste neo-noir titel van de jaren negentig. Spraakmakend: Verhoevens onbekommerde, expliciete weergave van seks – voor puriteins Amerika nog altijd schokkend –, en de vermeend misogyne en LHBTI-vijandige ondertoon lokten krachtig protest uit.

Regie
Paul Verhoeven
Cast
Michael Douglas, Sharon Stone, George Dzundza
Speelduur
128 min
Jaar
1992
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • label
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info