Going Solo

The100Hands
di 15 mrt 2022 tot wo 16 mrt 2022
di 15 mrt 2022
tot
wo 16 mrt 2022

Word onderdeel van een bijzondere theaterervaring van The100Hands. In een intieme, ronde theateropstelling zit je dicht op de speelvloer. Je bent daar alleen, maar toch samen met andere bezoekers. Kijkend vanuit het donker kan je speelse en prikkelende vragen van de danser beantwoorden met lampjes. 

In een tijd waarin afstand houden, doorgaande digitalisering en #metoo-affaires aan de orde van de dag zijn, wil The100Hands stilstaan bij de rol van aanraking in de ontmoeting met een ander. Betekenissen als intimiteit, verbinding, zorg, maar ook misbruik en kwetsbaarheid kleven aan dit menselijke basale contact. 

Going Solo nodigt je uit voor een fysieke dialoog tussen een danser en een levensgrote real doll. In een spel met fysieke aan- en afwezigheid komt de vraag op of je (ook) nog met onbevangen nieuwsgierigheid naar aanraking kan kijken.  

Nu een pandemie ons heeft gedwongen om te zoeken naar nieuwe manieren van ‘samen zijn’, maakt Going Solo invoelbaar hoe divers mensen aanraking ervaren, wat de vloeibaarheid van onze morele waarden is en hoe we omgaan met fysieke aanwezigheid. 

Deel je ervaring en ga na de voorstelling in gesprek met de performer, makers en andere bezoekers.

* Tijdens deze voorstelling zit het publiek gescheiden van elkaar door middel van schermen. Het is helaas niet mogelijk om mensen die samen komen zonder scherm naast elkaar te placeren.

credits

concept, tekst en scenografie: Jasper Džuki Jelen / choreografie: Jasper Džuki Jelen met Bryan Atmopawiro en Jade van den Hout / performance: Bryan Atmopawiro of Jade van den Hout / muziek: ArthurMusic / kostuums: Esther Sloots / productie: Katoo Vanhoutteghem

Met steun van: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Breda, PLAN Brabant, DansBrabant.

The100Hands werkt in een meerjarig samenwerkingsverband met DansBrabant.