Nieuwe Makers

Randa el Hamouti, Zep van Tienen, Manon Beernink
vr 19 nov 2021 - 21:00 tot 23:00
Kinlyzaal (theater- & filmzaal)
Geweest
vr 19 nov 2021
21:00 tot 23:00
Geweest

Net afgestudeerde makers van St. Joost hebben in corona tijd gestreden voor een mooie afstudeerfilm. Graag tonen zij deze aan de rest van de wereld.

In Need of Catharsis - Randa el Hamouti

In Need of Catharsis is een korte fictiefilm waarin de 23-jarige Qetsiyah een bezoek brengt aan het appartement waar zij samen heeft gewoond met haar moeder Alya. Het appartement waar Alya een einde aan haar leven heeft gemaakt toen Qetsiyah 11 jaar was. We volgen Qetsiyah tijdens haar eerste confrontatie met deze ruimte en de aanwezigheid die er hangt.

Qetsiyah wordt geconfronteerd met emoties en herinneringen die zij sinds de dood van haar moeder heeft proberen weg te stoppen. Gedurende de film vinden conversaties en confrontaties plaats tussen de fysieke aanwezigheid (Qetsiyah) en de spirituele aanwezigheid (Alya.) 

The Camel's back - Zep van Tienen

William worstelt met de vraag of hij wel mannelijk genoeg is. Dit uit zich in een zoektocht waarin hij de personificatie van zijn onderbewuste tegenkomt. Wanneer hij oog in oog staat met zijn onderbewuste leert hij zijn fragiele kant accepteren.

Adem stilte - Manon Beernink 

We volgen de studente Eva (20) die zich in haar drukke studentenleven erg los voelt staan van de mensen om haar heen. Het moment dat er een pandemie uitbreekt wordt ze nog verder los getrokken. Ze wordt geconfronteerd met haarzelf en worstelt met haar eigen identiteit.

Onderwater is de enige plek waar ze nog rust en stilte vindt. Waar zelfs haar adem niet meer te horen is en alle ruis uit het leven voor even verdwijnt. Een korte fictie film met een documentair verhaallijn over eenzaamheid onder jongeren. Het leven van nu, geënsceneerd, maar ruw, in beeld gebracht.

Regie
Randa el Hamouti, Zep van Tienen, Manon Beernink
Land
Nederland

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info