Bas Brouwer

Happy Days

Het Nationale Theater
wo 3 mei 2023 - 20:30 tot 21:45
kleine zaal
wo 3 mei 2023
20:30 tot 21:45
Bestellen

Happy Days is een lichtvoetig verhaal over een mensenleven dat ten einde komt. Na het veelgeprezen Wachten op Godot, Eindspel en Krapps laatste band regisseert Erik Whien opnieuw een tekst van Ierse schrijver en dichter Samuel Beckett, de meester van de poëzie, filosofie en zwarte humor. 

Winnie zit vast. Tot haar middel, in het zand. Alles wat ze nodig heeft is in de buurt: haar persoonlijke spulletjes, een grote handtas en man Willie. Ondanks haar benarde positie is ze vastbesloten om haar verdere leven opgewekt tegemoet te treden. Zelfs als ze langzaam wegzakt en het zand tot haar kin komt, blijft ze praten, mijmeren en zichzelf herinneren aan gelukkiger dagen. 

Happy Days is een toneeltekst van de Ierse schrijver en dichter Samuel Beckett uit 1961. Een poëtisch, geestig en even luchtig als diepzinnig verhaal over samenzijn en eenzaamheid, lichamelijke aftakeling en groeiende geestkracht, de hang naar eeuwigheid en het besef van vergankelijkheid. Maar verwacht geen zwartgallige voorstelling: op een bed van zware thema’s ligt een optimistisch verhaal over menselijke volharding.

De Volkskrant schreef over Krapps laatste band: "Erik Whien bevestigt hiermee zijn faam als Beckett-regisseur."

credits

tekst: Samuel Beckett / regie: Erik Whien / spel Antoinette Jelgersma en René van 't Hof / decor: Juul Dekker / licht: Varja Klosse / kostuum: Rebekka Wörmann / muziek: Guy Corneille