Ashley Rottjers

Primisi

Theater Rotterdam
za 26 nov 2022 - 20:30 tot 21:45
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
za 26 nov 2022
20:30 tot 21:45
Geweest

Primisi is een rijk palet aan dansvormen zoals Hiphop, Vogue en Krump met hedendaagse dans. Op livemuziek van vier muzikanten, zien we hoe de relaties tussen de performers vorm krijgen, maar ook ieders relatie met de eigen vrouwelijkheid.

Kunnen we toegeven aan ons verlangen om liefde te geven en te ontvangen? Hoe kunnen we onszelf toestaan om compassie en verbinding te voelen? Hoe kunnen we onze vijanden vergeven – de vijand buiten, maar ook die binnenin onszelf? In Primisi, Surinaams voor “permissie”, vraagt artistiek directeur, theatermaker en choreograaf Alida Dors zeven performers, met elk een eigen vrouwelijke energie, om op onderzoek te gaan.

Nadat ze in Or Die Trying en R.I.O.T. de thema’s ‘vechten en weerbaarheid’ onderzocht, stuurt Dors haar Dance Chronicles nu in een nieuwe richting: ‘de liefde’. In deze nieuwe choreografie bij Theater Rotterdam zien we de glans van de liefde, maar ook de schaduwkanten. Dors ontleedt de liefde op intieme manier en laat het zoete water stromen. In Primisi ervaren we de liefde als een rituele wassing. 

Primisi nodigt iedereen uit om dit te doen. Maak je klaar voor een feest, een uitdrijving, ontmaskering, betovering, verbintenis, een zorgzaam en verhelderend ritueel: bring your own soul! 

meer over Theater Rotterdam
Theater Rotterdam is het Stadstheater van Rotterdam en is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam. Theater Rotterdam werkt met een ensemble van makers, spelers, regisseurs en choreografen en leidt de nieuwste generatie theatermakers op. meer info 

credits

Concept en choreografie Alida Dors / Assistant choreografie en repetitor Nicole Geertruida / Dramaturgie Eylül Fidan Akıncı / Dansers Anaiah Raelyn Carney, Dayna Martinez Morales, Deion Simon, Fiona Dekkers, Liza Panjoel, Vainergill Thurnim / Vocalist Youandi Albertzoon / Scenograaf Ludmila Rodrigues / Kostuum Karin van der Leeuw, Sara Hakkenberg / Lichtontwerp Axel Dikkers / Composer en muzikale leiding Simone Giacomini / Muziekteam Simone Giacomini, Vicente Pino, Raphael Vanoli, Gerri Jager / Techniek John Thijssen, Sidney van Geest, Arjen Fortuin, Jimmy Niesen / Productie Angelique van Beckhoven, Annekoos Logtenberg, Fien van Vliet (stagiaire) /  Marketing Dieke van der Spek, Brecht de Backer, Robin Laurens, Odair Nascimento Alves / Educatie Bobbi Vlaspolder, Anne Sollie / Personal assistant Alida Dors - Abigael Sijahailatua