Sanne Peper

Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam
do 15 dec 2022 - 20:30 tot 22:00
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
do 15 dec 2022
20:30 tot 22:00
Geweest

Jacob Derwig en Erik Whien brengen de hartverscheurende debuutroman Verdriet is het ding met veren van Max Porter naar het toneel. De voorstelling werd lovend ontvangen door de Nederlandse pers.

We missen onze moeder, we houden van onze vader, we zwaaien naar kraaien. Zo vreemd is dat niet.

Een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende kraai. Hij pakt de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’. 

Regisseur Erik Whien brengt hiermee één van zijn persoonlijke favorieten naar het theater. Jacob Derwig bewerkt het rauwe maar liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is?

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling waarin de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenkomt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek. Acteurs Jacob Derwig, Jesse Mensah en Romijn Scholten brengen een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

⭐⭐⭐⭐⭐ "Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling" - Volkskrant

⭐⭐⭐⭐⭐ "Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces" - Trouw

⭐⭐⭐⭐ "Verdriet is poetische denkoefening over chaotische rouw" - NRC

⭐⭐⭐⭐ "Het stuk toon de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid." - Telegraaf

⭐⭐⭐⭐ " Jacob Derwig indrukwekkend” - Nederlands Dagblad

meer over Theater Rotterdam
Theater Rotterdam is het Stadstheater van Rotterdam en is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg en Productiehuis Rotterdam. Theater Rotterdam werkt met een ensemble van makers, spelers, regisseurs en choreografen en leidt de nieuwste generatie theatermakers op. meer info

credits

regie: Erik Whien / tekst: Max Porter / vertaling: Saskia van der Lingen / bewerking: Jacob Derwig / dramaturgie: Casper Vandeputte / spel: Jacob Derwig, Minne Koole en Romijn Scholten / vormgeving: Julian Maiwald / kostuums: Rebekka Wörmann