Tatjana Almuli

Zelf weten

Damn, Honey
onderdeel van het thema 'De Vrouw'
za 10 dec 2022 - 20:30 tot 22:00
kleine zaal
za 10 dec 2022
20:30 tot 22:00
Geweest

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, komen naar het theater. Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde sketches, wellicht wat experimentele dans hier en daar, veel zelfspot, een lach en misschien zelfs een traan.

Je ‘probleemzones’ moeten verbergen
Dat seks om de man draait
Dat feministen mannen haten
Het vrouwelijk orgasme als een mystiek, onbegrijpelijk ding
Dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen

Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen ze dit soort misverstanden voor je onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen.

Hoezo vinden we rimpels, okselhaar en hangborsten eigenlijk het ALLERERGST OOIT? Waarom leren we meisjes zichzelf te verdedigen tegen enge mannen in de bosjes, maar onderwijzen we jongens niet hoe die enge man niet te worden? En wordt het niet eens tijd om te stoppen met het meesmokkelen van tampons in een mouw richting wc, omdat niemand mag weten dat we ongesteld zijn?

Marie Lotte en Nydia breken dwars door alle taboes heen en praten open over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen, in de hoop dat jij je minder alleen voelt. 

‘Geestig en intiem feministisch cabaret’ - Parool

‘Zelf weten is niet uitsluitend vrolijk verpakt vermaak, maar ook een pleidooi voor educatie, feminisme en emancipatie’ - Theaterkrant

⭐⭐⭐ ‘een aanstekelijke bonte avond als een kleurrijke grabbelton’ - Volkskrant

over DAMN, HONEY
Marie Lotte en Nydia kun je kennen van hun boeken, de podcast DAMN, HONEY en het instagramaccount @damnhoneyhetboek. In alles wat ze de wereld inslingeren is hun boodschap: Doe waar je zelf zin in hebt!

Trigger Warning: Deze voorstelling bevat gevoelige onderwerpen waar vrouwen mee moeten dealen.

Dit betekent dat er onder andere onderwerpen voorbij komen als eetstoornisproblematiek, seksueel grensoverschrijdend gedrag en victim blaming

inleiding om 19.00 uur

Annemijn Rijk gaat in gesprek met het gezelschap Damn, Honey om de diepere lagen van de voorstelling te ontleden, waarbij het onderwerp feminisme centraal staat. 

Onderdeel van:
de vrouw

credits

regie: Stephanie Louwrier / met: Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen