Joost de Haas

As you like it (8+)

De Toneelmakerij & Circus Treurdier
vr 6 jan 2023 - 16:00 tot 17:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
vr 6 jan 2023
16:00 tot 17:30
Tickets

As you like it wordt een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare.

Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien, is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan?

Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels dost Rosalinde zich uit als jongeman. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die ergens in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en knuffelige jamsessies bij het kampvuur. Dresscode: as you like it. 

Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen de jonge geliefden elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen?  

De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan de handen ineen om het stof van een klassieker af te blazen en een zinderende voorstelling te maken voor iedereen vanaf acht jaar. As you like it wordt een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare. Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie.

⭐⭐⭐⭐⭐ "een uiterst soepele, bijzonder humoristische, eigentijdse versie van Shakespeare's komedie" - Scènes 

⭐⭐⭐ "De kracht van de jeugdtheaterbewerking van Shakespeares ‘As You Like It’ is de ongekende grapdichtheid en de lekker vet aangezette speelstijl. - NRC

Een onwaarschijnlijke mix van absurdisme, muzikale melancholie en geestige observaties over de wereld.” - Haarlems Dagblad 

As you like it is een feestje voor de hele familie” - Noordhollands Dagblad

Onderdeel van:
kerstvakantie

credits

tekst: William Shakespeare en Circus Treurdier; Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen / regie: Paul Knieriem / dramaturgie: Paulien Geerlings / componist: Wessel Schrik / scenografie: Janne Sterke / kostuumontwerp: Esmee Thomassen / geluidsontwerp:  Maurits Thiel / met: Alicia Boedhoe, Myrthe Huber, Wart Kamps, Vince van Neer, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Dennis Rudge, Wessel Schrik, Rop Verheijen