Nick van Tiem

Recht

DOX
do 16 mrt 2023 - 19:30
Kinlyzaal
geannuleerd
do 16 mrt 2023
19:30
geannuleerd

Bepalen anderen wie jij bent of bepaal jij welke rol je speelt? DOX danst en speelt een voorstelling over het vormen van je eigen identiteit en de vraag waar je recht op hebt in het leven. 

  • Vanwege productionele redenen wordt de voorstelling geannuleerd. Tickethouders worden op de hoogte gebracht.

Vanuit zijn raam observeert Max het verjaardagsfeest van zijn populaire overbuurmeisje Lisa. Het lijkt een komen en gaan van vrolijke, zorgeloze gasten. Max is lelijk, dat weet hij wel zeker. En knappe mensen begrijpen niet hoe dat is. Het maakt Max ontzettend boos. Op Lisa, zijn moeder, op de meisjes die hem niet zien staan en op de jongens die wél gezien worden door die meisjes. Max is boos op iedereen en de hele wereld.

"Een energieke voorstelling over eenzame adolescenten die vastlopen in hun eigen hoofd en daardoor het perspectief op zichzelf en de ander verliezen." - Theaterkrant

Regisseur Timothy de Gilde kwam op het idee voor Recht toen hij in 2018 las over de ‘incelbeweging’. Een groep mannen die geen seks hebben, maar vinden dat ze hier wél recht op hebben. Hij maakt de voorstelling samen met choreograaf Dalton Jansen en muzikant Xander Vrienten.

DOX - Recht - Chassé Theater Breda

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

credits

regie: Timothy de Gilde / choreografie: Dalton Jansen / tekst: Lowie van Oers / spel en dans: Joep Paddenburg, Juan Zyad, Noah van der Burgt en Dalton Jansen / vormgeving: Janne Sterke / componist: Xander Vrienten / licht: Tim van ’t Hof