Jouk Oosterhof

Jannie the show dog

Henry van Loon
vr 17 mrt 2023 - 20:00 tot 21:30
Grote zaal
vr 17 mrt 2023
20:00 tot 21:30
laatste tickets

Henry van Loon is terug met een gloednieuw programma. On the road again. Terug naar jou!

Toen Henry van Loon zijn hond Jannie kreeg brak niet lang daarna een wereldwijde pandemie uit en zat hij ineens permanent binnen met die nerveuze joekel. Midden in die pandemie werd vervolgens zijn dochter geboren. 

Het plaatje was compleet: 1 relatie, 2 stiefkinderen, 1 hond, 2 impulsaankoop-konijnen, 1 baby, 0x ongestoorde seks. Samen. In 1 huis. 2 jaar lang. Dag in dag uit. Uur na f*cking uur. 

Een zware tijd, dat zeker. Maar ook een tijd voor bezinning. Tijd om na te denken wie de Henderball nou eigenlijk was. En wat hij eigenlijk écht wilde. En weet je wat dat was? 

WEG! ON THE ROAD AGAIN! Terug naar jullie. Terug naar jou.

Gewoon zoals vroeger. Mannen onder elkaar. Of vrouwen onder elkaar. Of mannen onder vrouwen. Of vrouwen onder vrouwen, of personen onder elkaar, nou ja. Je begrijpt het. 

Hoe dan ook: Het huis uit. 

Deel je dat gevoel? Kom dan ook! Bel de oppascentrale. Of laat iemand op je planten passen en ontdek wat er nog te lachen valt na twee jaar lockdown. 

Uit de pers

⭐⭐⭐⭐ "Jannie the Showdog overtuigt met een unieke mix van kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme. Als Van Loon op het eind zijn wat knullige typetje loslaat en lieve woorden over heeft voor zijn kinderen, is dat zowaar een hele sensatie." - NRC

⭐⭐⭐⭐ "De voorstelling is snel, afwisselend, met een fraai glitterdecor en prettige gitaarliedjes." - Volkskrant

⭐⭐⭐ "Er zijn maar weinig cabaretiers in Nederland die met zoveel subtiliteit en overtuiging personages kunnen neerzetten. Steeds weet hij precies de juiste details te kiezen om uit te vergroten, en zo tot karakters te komen die zowel geloofwaardig als uiterst komisch zijn." - Trouw 

"Jannie the Showdog bewijst andermaal dat Henry van Loon een geweldige performer is." - Parool 

Henry van Loon - Jannie the show dog - Chassé Theater Breda

credits

spel: Henry van Loon / tekst: Henry van Loon, Rik van den Bos / regie: Peter van de Witte / decorontwerp: Dieuweke van Reij / muziek: Jan & Keez Groenteman / lichtontwerp: Bart van den Heuvel