The Rescue

Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi
Laatste week
do 11 nov - wo 22 dec
do 11 nov 2021
-
wo 22 dec 2021

De makers van Free Solo komen terug met een meesterlijke en ongelofelijk spannende film.

NRC (★★★★) 'Nerds redden levens in meeslepend avontuur'
de Volkskrant (★★★★) 'Lijkt andere films overbodig te maken'

In 2018 is de wereld twee weken lang in de ban van de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot. Het toegesnelde leger, de Navy Seals en de ingevlogen Amerikaanse Special Forces staan machteloos, niemand blijkt de juiste training en apparatuur te hebben. Behalve twee zachtaardige, introverte Engelse mannen van middelbare leeftijd.

Rick Stanton en John Volanthen beoefenen als een van de weinige mensen op de wereld de sport van het grotduiken. Een onaardse hobby waarin je volledig op jezelf bent aangewezen in een omgeving die de meeste mensen een acute paniekaanval zou bezorgen. ‘It’s like being in space’ legt Rick uit.

Er ontwikkelt zich een verhaal met zulke onwaarschijnlijke en wonderbaarlijke helden en gebeurtenissen, dat je het moet zien om te geloven. De mentale kracht van de jongens en hun coach doen je versteld staan. De krankzinnige moed en volharding van de duikers, bezorgen je rillingen over je rug. In combinatie met een aantal wonderschone animaties die situaties verduidelijken en sterke, ontroerende interviews met de hoofdrolspelers creëren de makers van Free Solo een overweldigende filmervaring die alle nieuwsbeelden van toen laat verbleken.

The Rescue - Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi | Chassé Cinema

Regie
Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi
Cast
Ekapol Chanthawong (Zichzelf), Rick Stanton (Zichzelf), “Amp” Bangngoen (Zichzelf)
Speelduur
107 min
verwacht
do 11 nov
Jaar
2021
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info