Lonneke van der Palen

Lady Chatterley's Lover

De warme winkel
onderdeel Be Proud
di 11 okt 2022 - 20:30 tot 22:00
Kleine zaal
di 11 okt 2022
20:30 tot 22:00
Geweest

Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met opwindende schandaalroman Lady Chatterley’s Lover (1928) van D.H. Lawrence. 

Deze voorstelling is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. 

In de beruchte en grensverleggende roman Lady Chatterley’s Lover van D.H. Lawrence valt de adellijke Constance Chatterley halsoverkop voor de brute charmes van boswachter Oliver Mellors. Vanwege de opwindende inhoud veroorzaakte de roman een groot schandaal en was het lange tijd verboden in Engeland en ver daarbuiten. In het geniep werd het boek decennia van hand op hand doorgegeven.

Hoewel Lawrence toen vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij wilde eerlijk spreken over seks en seksuele voorkeur, nieuwe rolmodellen creëren en zijn lezers aanzetten in het reine te komen met kanten van onszelf die we het liefst aan het daglicht onttrekken.

Houvast zoekend in het verleden, van henzelf en van het begin twintigste-eeuwse Engeland, gaan Florian Myjer en Lisa Verbelen de dans aan met deze schandaalroman. Vol overgave omarmen ze hun seks en hun driften. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen Lady Chatterley’s Lover mee naar de éénentwintigste eeuw.

⭐⭐⭐⭐⭐ "Lady Chatterley’s Lover is een verpletterende tirade tegen de heteroseksuele norm.” - NRC

⭐⭐⭐⭐ “Een gênante, hilarische en ontroerende voorstelling over de liefde die niet voldoet aan ‘de norm’.” - Volkskrant 

Lady Chatterley’s Lover is een kwetsbare, prikkelende en belangrijke voorstelling over liefde, lust, uitsluiting en inclusie.” - Theaterkrant 

aftertalk

BO Diversity gaat na de voorstelling in gesprek met makers, acteurs en echte mensen uit Breda. We ontleden het maakproces en spreken over de impact van de voorstelling voor jou, hun en ons als samenleving. Aan de hand van prikkelende stellingen en vragen gaan we met jou en de makers praten. 

Onderdeel van:
Be Proud

credits

tekst en concept: Florian Myjer, Lisa Verbelen en Marieke de Zwaan / naar: D.H. Lawrence / spel: Florian Myjer en Lisa Verbelen / eindregie: Ward Weemhoff / decor: Janne Sterke / kostuums: Daphne de Winkel / lichtontwerp: Scott Robin Jun / geluidsontwerp: Rik Elstgeest / coproductie: Frascati Producties