Giulio Cesare in Egitto

Nederlandse Reisopera
Checken voor Toegang
do 3 feb 2022 - 19:30 tot 22:30
Jupilerzaal
do 3 feb 2022
19:30 tot 22:30
Geweest

Met de afgekondigde versoepelingen is het vanwege de eindtijd helaas niet mogelijk om deze voorstelling te spelen. In samenspraak met de producent is besloten om de voorstelling definitief te annuleren. Tickethouders zijn per mail op de hoogte gebracht.

In deze spectaculaire barokopera van George Petrou is hoofdpersoon Julius Caesar (Giulio Cesare) een avonturier uit de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Compleet met fedorahoed is Julius Caesar, zoals zoveel archeologen in die tijd, op zoek naar een graftombe van een farao en stuit plotseling op de verschijning van Cleopatra. Is zij een geest, een mummie? 

Regisseur/dirigent George Petrou zegt over zijn concept: “It’s an adventure!”. Barokopera’s zijn altijd al spektakelstukken en in deze versie wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Decor en kostuums laten een mix zien van het oude Egypte en de Roaring Twenties. 

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

credits

muzikale leiding & regie: George Petrou / decor- en kostuumontwerp: Paris Mexis / licht- en video ontwerp: Stella Kaltsou / cast: Yuriy Mynenko, Artur Janda, Francesca Ascioti, Katie Coventry, Sophie Junker, Nicholas Tamagna, Riccardo Novaro, Rafal Tomkiewicz / klavecimbel: Panos Iliopoulos / violoncello: Iason Ioannou / theorbe: Theodoros Kitsos / orkest: Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

Gezongen in het Italiaans, met Nederlandse en Engelse boventiteling