Martijn Gijsbertsen

Storm

LeineRoebana / Calliope Tsoupaki
vr 18 mrt 2022 tot za 19 mrt 2022
vr 18 mrt 2022
tot
za 19 mrt 2022

STORM is een unieke samenwerking tussen een componist die durft te denken vanuit de beweging en choreografen die vorm geven aan de klank.  

Vitale emoties en ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar in een storm-achtige voorstelling met zes dansers en drie musici.

STORM klinkt dreigend, maar dans en muziek zijn intiem, als een bezwering van de storm. Klank en beweging roepen een echo op van oude Griekse volksfeesten, afwisselend ritueel en emotioneel. Elementen als cirkelbewegingen, ingehouden energie als stilte voor de storm en het passionele van de Griekse dans en muziek vormen de basis. 

STORM is een achtbaan van dans en muziek: van gedragen beweging, iconische gebaren en rituele precisie tot ingehouden en directe emoties. Dit alles uitgevoerd door een jonge cast van zes dansers en drie musici. De jonge modeontwerper Carlijn Veurink voegt daar met haar autonome sculpturale kostuums een laag aan toe. 

De makers
LeineRoebana staat bekend om haar cross-disciplinaire producties waarin dans en muziek samensmelten tot één geheel. Calliope Tsoupaki laat zich in haar werk beïnvloeden door zowel oude als hedendaagse muziek; Westerse compositietechnieken en de traditionele klanken uit Griekenland en het Midden-Oosten. Haar muziek kenmerkt zich door haar melodische karakter, warm geluid en emotionele kwaliteit.

De voorstelling STORM gaat op 19 maart 2022 in première in het Chassé Theater. 

inleiding om 20.00 uur

Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met de dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding in de zaal. Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en er is de mogelijkheid voor het publiek vragen te stellen aan de choreografen, terwijl de dansers en musici zich op het toneel opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend begint de voorstelling. 

 LeineRoebana / Calliope Tsoupaki - STORM - Chassé Theater Breda
Martijn Gijsbertsen

credits

choreografie: Andrea Leine en Harijono Roebana / compositie: Calliope Tsoupaki / dansers:  Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Kris Mohammed Adem, Benedita Crispiniano, Margarida Constantino / musici: David Kweksilber, David Mackor,  Dominique Chabot / toneelbeeld: Andrea Leine, Harijono Roebana en Jeroen Smith / lichtontwerp: Jeroen Smith / kostuums: Carlijn Veurink