Casper Koster

Jihad van Liefde

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest
za 29 apr 2023 - 20:30 tot 21:40
kleine zaal
za 29 apr 2023
20:30 tot 21:40
Bestellen

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal van metrochauffeur Mohamed El Bachiri, die zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. 

22 maart 2016 is een zwarte dag voor Mohamed El Bachirir, uit het Belgische Molenbeek. Niet alleen verloor hij zijn vrouw, als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader. Hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde, maar riep op tot medemenselijkheid. Jihad van Liefde is een inspirerend verhaal over liefde, verdriet en veerkracht.

Omdat jouw verhaal ook het mijne is.” – Mohamed El Bachiri 

Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

⭐⭐⭐⭐⭐ "In de bewerking van Sarah Ringoet en de regie van Eran Ben-Michaël is het een theaterdocument geworden, dat je recht in het hart treft." - Trouw

⭐⭐⭐⭐ "Jihad van liefde is een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering." - Volkskrant

⭐⭐⭐⭐ "Haat en verdriet omgezet in een verhaal van liefde….dat verhaal is groots." - NRC

⭐⭐⭐⭐ "Prachtige demonstratie van geloof in de goedheid van mensen, zuivere liefde en hoop." - Scènes

"In een wereld van toenemende polarisatie is Jihad van de liefde een eilandje van barmhartigheid." – Het Parool

"Een aangrijpend verhaal op overtuigende wijze neergezet." - Theaterkrant

Jihad van Liefde - Chassé Theater Breda

In deze voorstelling wordt gebruikgemaakt van stroboscopische effecten.

credits

tekst en bewerking: Sarah Ringoet / muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest / regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties) / decor en lichtontwerp: Kouwenhoven&Kranendonk / met: Mohammed Azaay / producent: Meervaart i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties