A Midsummer Night's Dream

Opera Zuid
do 2 jun 2022 - 19:30 tot 22:20
grote zaal
do 2 jun 2022
19:30 tot 22:20
Pauze 21:10
Geweest

Benjamin Britten schreef de magische opera A Midsummer Night’s Dream, naar de romantische komedie van Shakespeare. Zij leggen onze diepste verlangens en angsten bloot. Regisseur Ola Mafaalani ontdekt de sensualiteit in deze partituur en gooit alle remmen los. 

Tussen schemering en dageraad verandert het koninkrijk van Elfenkoning Oberon in een speelgrond voor liefde. Met een druppel toversap beïnvloedt Oberon het liefdesleven van zijn onderdanen en echtgenote Tytania. Verliefdheid, ontrouw, extase, verdriet en verzoening vullen de nacht.  
 
Het theater van regisseur Ola Mafaalani is een feest voor de vijf zintuigen. Niet alleen ogen en oren, maar ook gevoel, reuk en smaak worden getrakteerd. Volgens Mafalaani heeft opera de taal om alle zintuigelijke ervaringen te verbeelden. 
 
Mafaalani, die met dit werk haar operadebuut maakt bij Opera Zuid, ziet in deze opera de getuigenis van hoe wreed we zijn uit naam van de liefde. ‘We kunnen het leven van onze partner tot een hel maken en toch zeggen “Ik hou van je”. Maar deze woorden brengen een verplichting met zich mee. Dat geldt voor al je relaties.’ 
 
Samen met een topcast van voornamelijk Nederlandse en Britse solisten, gaan Mafaalani en dirigent Karel Deseure een zwoele midzomernacht in, met als doel vooral het publiek te betoveren. 

⭐⭐⭐⭐ "Je glimlach zal niet snel vervagen na het zien van A Midsummer Night’s Dream door Opera Zuid" - Volkskrant 

"Éen magische vondst is wel de invulling van Puck: een ongrijpbare rol van acteur/luchttouwdanseres Dreya Weber" - NRC

"A Midsummer Night’s Dream is een feestje" - Place de l'opera

"Een droom van een opera gedrenkt in pure chocolade en pure liefde voor theater" - Trouw

"De lay-out van het podium en de belichting vielen spannend samen. De haast industriële inrichting, zonder echte decors maar met vaste plekken van handeling, gekoppeld aan het elf-achtige tulen van de kleding en de fraaie horizontale verlichtingslijnen gaven een prikkelend beeld." - Eindhovens Dagblad

Engels gezongen

De opera wordt uitgevoerd in het Engels met Nederlandse en Engelse ondertiteling. 

samen veilig genieten van theater

Voel je veilig tijdens je bezoek. Tijdens de voorstelling heb je vaste zitplaatsen naast elkaar maar ons theater biedt voldoende gelegenheid om in de foyers minder drukke plekken op te zoeken. Er zijn daarnaast veel ruimtes om je handen te wassen en uiteraard kan je een mondkapje ophouden als jij je daar prettig bij voelt.

credits

cast: o.a. Jan Wouters, Kristina Bitenc, Dreya Weber, Huub Claessens, Eva Kroon, Ted Black, Ed Ballard, Leonie van Rheden, Liesbeth Devos, Marc Pantus, Christopher Gillett, Bart Driessen, Andrew Greenan, Mitch Raemaekers, Galen Dole, Mona Beyersdorf, Margarita Dučaka / regie: Ola Mafaalani / muzikale leiding: Karel Deseure / regie-assistent: Jean-Philippe Guilois / dramaturg: Willem Bruls / decorontwerper: André Joosten / assistent decorontwerp: Lobke Houkes / lichtontwerper: Floriaan Ganzevoort / kostuumontwerper: Regine Standfuss / orkest: philharmonie zuidnederland 

A Midsummer Night’s Dream is een coproductie met Female Economy.