Rio Staelens

OHM

WArdwaRD / Ann van den Broek
do 23 mrt 2023 - 20:30 tot 21:25
Kinlyzaal
do 23 mrt 2023
20:30 tot 21:25
Bestellen

In Ohm maakt choreograaf Ann van den Broek controle en verzet in beweging tastbaar met dwingende ritmes en weerbarstige performers. 

Weerstand. Verlies. Actie. Verstilling. Een eenzame strijd. Een pompende en doorlopende herhaling zonder eind. Bewegen wordt dwangmatig vechten om controle te behouden. Weerstand bieden tegen het vluchtige en vergankelijke. Lichamen in verzet, lichamen in overgave.

In Ohm ligt de focus ligt op het idee van weerstand. Ann van den Broek stript haar werk van bijkomende emoties om de essentie te raken. De dwingende stijl in deze voorstelling houdt de weerstand vast en voelbaar. Ohm voelt als een tunnel zonder eind. Een geëngageerde en uiteindelijk vernietigende choreografie.

Ann van den Broek maakte in 2010 de eerste versie van Ohm. De choreografie past bij de actualiteit waarin we nu leven en daarom ontstond de nieuwe noodzaak voor deze herinterpretatie waarin wordt gereflecteerd op de oorspronkelijke voorstelling. Ligt de balans inmiddels ergens anders?

 

credits

choreografie: Ann Van den Broek / performers: Jean-Gabriel Maury, Carla Guerra, Kamil Pilarski, Isaiah Selleslagh, Karolina Krynicka (in wisselende samenstelling) / geluidsperformance staalplaat: Ann Van den Broek , Karolina Krynicka / muziek: Arne Van Dongen / toneelbeeld: Niek Kortekaas / lichtontwerp: Bernie van Velzen / styling: Ann Van den Broek