Sjoerd Derine

Second Life

SHIFFT / Jasper van Luijk
vr 26 mei 2023 - 20:30
Kinlyzaal
vr 26 mei 2023
20:30
Bestellen

Second Life is een actuele dansvoorstelling over het verlangen naar een nieuwe identiteit. Een gelaagde voorstelling vanuit verschillende perspectieven. Want hoe onweerstaanbaar is een dubbelleven? 

Second Life is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de choreografie Live (1979) van Hans van Manen. Ruim veertig jaar later kiest choreograaf Jasper van Luijk voor een nieuw perspectief en ensceneert hij het liefdespaar te midden van een dwingend krachtenveld aan beeld, geluid en choreografie. Met de komst van een cameraman verandert de dynamiek tussen de dansers op het toneel. De dansers raken verzeild in een zoektocht naar houvast en identiteit waarin hun liefde plaatsmaakt voor egocentrisme. 

Met Second life beweegt van Luijk zich op het snijvlak van toneel en film en vangt hij op een intrigerende wijze een hedendaagse choreografie op beeld. Vanuit welk perspectief kijkt het publiek naar de rol van de cameraman en zijn sturende blik? Hoe verhouden de dansers zich tot elkaar wanneer hun relatie transformeert. Kortom, is het een dansvoorstelling of een film? 

credits

concept en choreografie: Jasper van Luijk i.s.m. dansers / concept en dramaturgie: Isabel Meloen / dans: Carolina Mancuso, Jeroen Janssen / productie: Shifft