Sanne Peper

Twomenshow

Dood Paard
wo 19 apr 2023 - 20:30 tot 22:00
kleine zaal
wo 19 apr 2023
20:30 tot 22:00
Bestellen

Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk gaan stand-up maken. Stand-up? Ja, stand-up op theatrale wijze gemaakt en gespeeld door doorgewinterde toneelspelers. Een onemanshow voor two!

Twee mannen, dus, die geen van beiden degelijk een mop kunnen vertellen. Toch doen ze stand-up. Toch staan ze op, om de lachwekkendheid van hun armzalige en belachelijke leven te delen met een hongerig publiek, onder het motto: schaadt het niet, dan baat het niet. Kortom, uit de kluiten gewassen ervaringsdeskundigen die zich op glad ijs begeven. Ontregelend en hilarisch, filosofisch en fysiek.

Twomenshow wordt gemaakt vanuit de troostende gedachte dat bij zoveel wereldproblematiek juist de kleine dingen ons door het leven helpen. Dat deze kleine dingen niet bijdragen aan een de oplossing van die wereldproblematiek blijft dan weer schuren. 

Twomenshow vraagt zich af hoe gewoon gewoon is, wat het verband tussen humor en chaos is en of het oké is om alleen maar te lachen. Een onverwachte avond die het huidige tijdsgewricht met humor te lijf gaat.

over de maker
Kuno Bakker en Jorn Heijdenrijk maakten eerder de hilarische duetten Mannetje met de lange lul en Plenty Coups & Sitting Bull. Jorn is een regelmatig terugkerende vaste gast bij Dood Paard, zoals onlangs in Volpone, Gijsbreght van Amstel en Doctor Faustus. Kuno maakte recentelijk met theatermaker Mokhallad Rasem De verse tijd (selectie Theaterfestival 2019) en Homemade.

credits

Met/door/van: Kuno Bakker, Jorn Heijdenrijk, Michael Yallop, Pablo Fontdevila, Ewout Blanken.