Anne van Zantwijk

Best of

Tobi Kooiman
wo 21 sep 2022 - 20:30 tot 22:00
Kinlyzaal
Geweest
wo 21 sep 2022
20:30 tot 22:00
Geweest

Tobi Kooiman won in 2019 de Publieksprijs bij cabaretfestival Cameretten, waar de jury sprak van “een waar feest voor de theaterbezoeker”. Tobi komt nu naar het Chassé Theater!

Tobi is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige én stoïcijn. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-)causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. 

Best Of ging in 2021 in première in de Kleine Komedie Amsterdam en kreeg meteen ⭐⭐⭐⭐⭐ van cabaret.nl – dat was sinds 2019 niet meer voorgekomen!

⭐⭐⭐⭐⭐ "Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien (…) Hoewel je voor een ‘Best of’ een aantal ‘hits’ moet hebben gehad, zijn die er met deze eerste voorstelling nú al in overvloed" - cabaret.nl 

Een persoonlijkheid met een geestige, eigenzinnige kijk op de wereld” - Volkskrant

"De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig (…) Ik hoop dat die kinderen er komen. Omdat ik mij nu al kan verheugen op de programma’s die dat gaat opleveren." - Theaterkrant 

credits

regie: Pieter Bouwman