The Electrical Life of Louis Wain

Will Sharpe
Laatste week
zo 30 jan 2022 tot za 26 feb 2022
zo 30 jan 2022
tot
za 26 feb 2022

AD (★★★★) 'Hoe goed en gevarieerd Benedict Cumberbatch is als acteur bewijst hij maar weer eens in deze biografische speelfilm.'
The Guardian (★★★★) 'A portrait of the artist as a delusional cat lover.'

Louis Wain (Benedict Cumberbatch) is een kunstenaar met een fascinatie voor elektriciteit en katten. Na de dood van zijn vader, heeft hij moeite om voor zijn moeder en vijf zussen te zorgen. Hij neemt verschillende klusjes aan en wordt ingehuurd als fulltime illustrator van The Illustrated London News. Het gaat goed, tot zijn oudere zus Caroline gouvernante Emily Richardson (Claire Foy), aanneemt om hun jongere zussen op te voeden. Hij wordt verliefd op haar en het gelukkige stel trouwt snel na hun ontmoeting. Kort na hun huwelijk, krijgt Emily te horen dat ze kanker heeft. Ze vinden steun bij hun straatkat Peter in deze moeilijke tijd. 

In The Electrical Life of Louis Wain neemt regisseur Will Sharpe ons mee in het kleurrijke leven van Louis Wain. Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog) schittert in de titelrol van dit waargebeurde verhaal met Claire Foy (The Crown) als zijn echtgenote. Met cameo’s van Taika Waititi, Nick Cave en Oliva Colman. 

The Electrical Life of Louis Wain - Will Sharpe | Chassé Cinema

Regie
Will Sharpe
Cast
Benedict Cumberbatch, Claire Foy
Speelduur
112 min
verwacht
zo 30 jan 2022
Jaar
2021
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • label
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik