Amanda Harput

LENTE/22/K

Ryan Djojokarso
onderdeel Indische Verhalen
wo 5 okt 2022 - 20:30 tot 21:30
kleine zaal
wo 5 okt 2022
20:30 tot 21:30
Geweest

Een theatraal dansconcert over ontheemding en heimwee, met sopraan Bernadeta Astari en danseres Melisa Diktaş.

De Indonesische K. voelt dat ze langzaam verdrinkt in haar eigen hoofd. Haar verdriet houdt ze krampachtig binnen en terwijl ze zich afzondert doemen beelden op van haar jeugd in Indonesië. Ze graaft naar sporen van haar afkomst en van de reis die ze heeft afgelegd. Op zoek naar antwoorden, naar een plek waar zij kan aarden. 

Langzaam verdrinkt ze in haar eigen hoofd. Waarom kijkt iedereen zo naar haar? Ze gaat steeds minder naar buiten en ook haar verdriet houdt ze binnen. Alleen in haar kamer doemen beelden op van haar jeugd op Java. In haar herinneringen graaft ze naar sporen, van haar afkomst en van de reis die ze heeft afgelegd. Ze gaat op zoek naar antwoorden, naar een plek waar zij kan aarden.

LENTE/22/K. is een theatraal concert met dans over één personage. Een dubbelrol die wordt vertolkt door (opera)zangeres Bernadeta Astari en danseres Melisa Diktas. In verschillende hoofdstukken over liefde, rouw, verlangen naar het verleden, eenzaamheid en hoop wordt het verhaal van K. verteld in Bahasa Indonesia, Javaans en Nederlands. 

Na het spraakmakende en confronterende WINTER/21/J. is LENTE/22/K. de tweede in de reeks van vier dansportretten van theatermaker/choreograaf Ryan Djojokarso. In deze portretten onderzoekt hij vraagstukken over afkomst en verbondenheid in een veranderende samenleving.

Indische daghap bij Vensters'

Geniet vooraf de voorstelling van een heerlijke Gado Gado!

Een gerecht bestaande uit verschillende groenten (zoals komkommer, spitskool, boontjes, taugé), eieren en pindasaus. Het wordt geserveerd met aardappeltjes en kipsaté. Het gerecht is ook vegetarisch te krijgen en een saté van tofu. Prijs €14,50

credits

concept, choreografie, regie: Ryan Djojokarso / met: Bernadeta Astari & Melisa Diktas / compositie: Singhkéo Panya / dramaturgie: Jappe Groenendijk / lichtontwerp: Ate Jan van Kampen / productie: Stichting LIBI