Nightmare Alley | Oscar weekend

Guillermo del Toro
Laatste week
zo 30 jan 2022 tot wo 2 mrt 2022
zo 30 jan 2022
tot
wo 2 mrt 2022

The Guardian (★★★★★) 'A neo-noir knockout'
VPRO Cinema (★★★★) 'Prachtig sinister sprookje'
NRC (★★★★) 'Elegant gestileerd rariteitenkabinet'

De charismatische maar onfortuinlijke Stanton Carlisle (Bradley Cooper) vindt een baantje bij een rondreizende kermis vol aparte figuren. Hier ontmoet hij waarzegster Zeena en haar ex-man Pete, die het publiek oplichten met hun zogenaamde helderziendheid. Stanton leert van hen de kneepjes van het vak en besluit met zijn vriendin Molly naar New York te trekken.

Eenmaal in de stad smeedt Stanton een complot met een mysterieuze psychiater (Cate Blanchett) om de New Yorkse elite met zijn trucs op te lichten. Tot een gevaarlijke maar steenrijke zakenman om zijn hulp vraagt.

Regisseur Guillermo del Toro won met zijn film The Shape of Water 4 Oscars. Nu, 6 jaar later, is hij terug met Nightmare Alley, net als The Shape of Water een zeer stijlvolle film. Dit keer gaat het verhaal niet over bovennatuurlijke krachten maar over mensen die doen alsof ze die krachten hebben, en zo anderen om de tuin leiden. Del Toro verzamelde een grote sterrencast voor de film. Zo zien we naast Bradley Cooper en Cate Blanchett ook Willem Dafoe, Toni Collette en Ron Perlman hun opwachting maken. Regisseur Martin Scorsese riep in de Los Angeles Times al op om Nightmare Alley op het grote doek te gaan bekijken. 

Nightmare Alley - Guillermo del Toro | Chassé Cinema Breda

Regie
Guillermo del Toro
Cast
Bradley Cooper, Cate Blanchett, Willem Dafoe, Toni Collette, Romina Power, Richard Jenkins, Ron Perlman, Rooney Mara, Holt McCallany, Mark Povinelli, Tim Blake Nelson, Mary Steenburgen, David Strathairn, Jim Beaver, Paul Anderson, David Hewlett
Speelduur
149 min
verwacht
zo 30 jan 2022
Jaar
2021
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik