Ali & Ava

Clio Barnard
Laatste week
do 12 mei 2022 tot zo 12 jun 2022
do 12 mei 2022
tot
zo 12 jun 2022

VPRO Cinema (★★★★) 'Fraai romantisch drama'
NRC (★★★★) 'Een van de meest ontwapenende filmverliefdheden dit jaar'

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan.

Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.

Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant. Ali & Ava is een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De score met muziek, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, dragen bij aan de energieke sfeer van de film.

Regie
Clio Barnard
Cast
Adeel Akhtar, Claire Rushbrook
Speelduur
95 min
verwacht
do 12 mei 2022
Jaar
2021
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • label
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik

Bij deze voorstelling hanteren wij de voorwaarde Checken voor Toegang. Dit betekent dat je een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag van Testen voor Toegang moet kunnen tonen bij binnenkomst. meer info

Vanaf 1 januari 2022 hanteren wij nieuwe prijzen. meer info