Echo - theater in de TBS

Echo - theater in de TBS
wo 20 apr 2022 - 19:30 tot 22:15
kleine zaal (theater- en filmzaal)
Geweest
wo 20 apr 2022
19:30 tot 22:15
Geweest

Echo - theater in de TBS begint met theaterscènes, gespeeld door tbs-patienten, medewerkers en buurtbewoners. Daarna is de film Echo van Ingrid Kamerling te zien.

Over de film Echo

Niet alleen de patiënten uit een tbs-kliniek worden op de gevoelige plaat vastgelegd in deze documentaire van prijswinnend regisseur Ingrid Kamerling. Ook medewerkers doen een boekje open over hun gevoelens en onzekerheden.

Zo ook groepsleider Luke, die eerder in een jeugdinstelling werkte. ‘Ik werd door een patiënt belaagd met een baksteen. Ik pakte de steen, vloerde de jongen en hield de baksteen in mijn handen, boven zijn hoofd. Iets in me maakte me op tijd wakker.’ Maar wat als dat niet was gebeurd? Dit incident laat zien dat er maar een flinterdun lijntje is tussen tbs’er en behandelaar.

Aan de hand van het klassieke verhaal van Echo en Narcissus onderzoekt Kamerling in deze intieme film de relatie tussen patiënt en hulpverlener. Met veel extreme close-ups geeft deze film een unieke inkijk in het leven van tbs’ers én hun behandelaars.

Voorafgaand aan de film worden theaterscènes live gespeeld door tbs-patienten, medewerkers en buurtbewoners.

Regie
Ingrid Kamerling
Speelduur
85 min
Jaar
2022
Land
Nederland
Taal
Nederlands gesproken
ECHO - Ingrid Kamerling | Chassé Cinema Breda