Mark Engelen

Moving Futures Festival

vr 15 apr 2022 tot za 16 apr 2022
vr 15 apr 2022
tot
za 16 apr 2022

Het Moving Futures Festival komt naar Breda! Laat je wegblazen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu.

Van vrijdag 25 maart tot en met vrijdag 3 juni 2022 is Moving Futures Festival te zien in negen Nederlandse steden. Het festival brengt spraakmakend werk van verschillende dansmakers bijeen in één reizend festival. 

Reserveer nu je combi-ticket voor beide dagen voor € 25 (i.p.v € 32). Het zaalprogramma begint beide dagen om 20.30 uur. 

programma vrijdag 15 april

20.30 uur: Christian Guerematchi - Hissy Fit

In Hissy-Fit danst Christian Guerematchi samen met Mark ‘Brui5er’ Sheats en Michael Wanga een muzikaal trio dat gaat over de cultuur van geweld die aan de zwarte identiteit wordt gekoppeld. Maar wat doet dit met fragiele jongens die naar mannelijkheid en acceptatie zoeken?

21.00 uur: Antonin Rioche - Ohboy!

Antonin Rioche creëerde het poëtische Ohboy! waarin de danser zich moet bewegen tussen situaties van rampspoed en fysieke en mentale uitputting. Hij wordt gedwongen zijn kwetsbaarheid te accepteren en dringt door tot de essentie van eenzaamheid.

21.45 uur: Evangelos Biskas V - In Between

In Between is een solo van choreograaf Evangelos Biskas V, waarin hij werkt met het absurde en irrationele karakter van zijn eigen dromen. Hij gebruikt de droombeelden, stemmingen en intenties om de dans vorm te geven.

programma zaterdag 16 april

20.30 uur: Courtney Robertson - The pleasure of stepping off a horse when it's moving at full speed

20.50 uur: Marta&Kim - Fase (niet het eerder genoemde Our arms grew together)