Teis Albers

Vanishing Point

Panama Pictures
wo 26 apr 2023 - 20:30 tot 21:30
kleine zaal
wo 26 apr 2023
20:30 tot 21:30
Bestellen

Vanishing Point is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid. Dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, ontrafelen wat het betekent om ouder te worden.

Het verleden groeit, de toekomst krimpt. In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? De kwetsbaarheid van je lichaam wordt tastbaar en alles vertraagt.

Vanishing Point is een poëtische beeldenreeks over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt.

Vanishing Point speelt zich af in een niemandsland waar de performers verdwijnen en verschijnen, waar ze wankelen, spelen met de risico’s, het lot tarten. Waar hun lichamen - klimmend, hangend, balancerend - haperen én niet te temmen zijn. 

Als geen ander gezelschap weet Panama Pictures dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De soundtrack van Vanishing Point is een nieuwe compositie van huiscomponisten Strijbos & van Rijswijk en Davide Bellotta.

"Met Vanishing Point schept Panama Pictures een perfect getimede, gevoelvolle roadmovie voor dolende zielen." - Brabants Dagblad

"Een zachte masculiene voorstelling die vergankelijkheid tastbaar maakt."- Volkskrant

Panama Pictures - Vanishing Point - Chassé Theater Breda

Chassé Ontmoet
Ontmoet gelijkgestemden tijdens je bezoek aan het theater. Of je alleen naar het theater gaat of samen met iemand; iedereen kan aansluiten bij Chassé Ontmoet. De plek om elkaar voor aanvang, in de pauze en na afloop van een voorstelling te treffen en gezellig (na) te praten. meer info

credits

choreografie: Pia Meuthen / dans en acrobatiek: Francesco Barba, Eddy Becquart, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Tarek Rammo / live muziek: Davide Bellotta & Budy Mokoginta / muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta / decorontwerp: Sammy Van den Heuvel / kostuumontwerp: Sanne Reichert / lichtontwerp: Bart Verzellenberg / dramaturgie: Angelique Willkie / dramaturgisch advies: Julian Vogel, Guido Jansen / choreografische assistentie en training: Miquel de Jong