Wasted Skin

Ivgi & Greben
za 19 nov 2022 - 20:30 tot 21:40
Kinlyzaal
Geweest
za 19 nov 2022
20:30 tot 21:40
Geweest

In WASTED SKIN verbeelden de dansers de uitwerking van lichamelijke nabijheid en afstand op gevoel en gedrag. 

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte – je voelt dat je bestaat. Door de fysieke afstand en schijnbare perfectie van digitale beelden en communicatie, is de onbevangenheid van lichamelijk contact aangetast. Wat doet dit met ons?

We zien een toneelbeeld met zones van onbarmhartig licht en koesterende donkerte. De dansers proberen met bewegingsreeksen de vervreemding en de onderlinge afstand te overbruggen. Instinctief worden ze aangetrokken tot de warmte van de huid van een ander. Ze dansen voor hun leven en toch kan dan de veiligheid van de groep plotseling omslaan in acute dreiging.

De choreografie van dit nieuwe stuk viert de schoonheid en kracht van lichaamstaal. Met contrasterende delen die soms abrupt eindigen, dan weer plotseling beginnen, wordt het stuk opgebouwd. 

credits

choreografie: Uri Ivgi & Johan Greben / dansers: Manon Adrianow (NL), Ashley Affolter (NL), Björn Bakker (NL), Daniel Flores Pardo (SP), Matthea Lára Pedersen (IS), Ludovico Murgia (IT), Noa van Tichel (BE) & Gaetano Tricomi (IT) / dramaturgie: Judith Schoneveld / muziekcompositie: Tom Parkinson / lichtontwerp: Yaron Abulafia / kostuumontwerp: Natasja Lansen / decorontwerp: Arjen van der Zwaag / techniek: Mathijs van Loo / foto’s & Trailer: Paul Sixta

Met dank aan: Provincie Fryslân | Gemeente Leeuwarden | Fonds Podiumkunsten | Stadsschouwburg De Harmonie