Ninjababy

Yngvild Sve Flikke
Laatste week
do 21 apr 2022 tot di 17 mei 2022
do 21 apr 2022
tot
di 17 mei 2022

NRC (★★★★) 'Een erg geestige komedie'
de Volkskrant (★★★★) 'Aangrijpend en geslaagd drama'

De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde leven en woont samen met een vriendin. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft regelmatig een onenightstand. Na aandringen van haar huisgenoot doet Rakel een zwangerschapstest en blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel.

Moeder worden stond niet op Rakels bucketlist en aangezien abortus geen optie meer is, moet ze gaan kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy, die haar steeds meer begint te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt.

Ninjababy is een grappig en ongepolijst Noors drama van regisseur Yngvild Sve Flikke. De film is gebaseerd op de graphic novel Fallteknik (Valtechniek) van Inga H. Saetre, die voor de film animaties maakte waardoor Ninjababy een komisch bijpersonage wordt.

De film mocht al meerdere prijzen in ontvangst nemen en was in Nederland vorig jaar al te zien bij Film by the Sea als openingsfilm en op het Leiden International Film festival.

Ninjababy - Yngvild Sve Flikke | Chassé Cinema Breda

Regie
Yngvild Sve Flikke
Cast
Arthur Berning, Kristine Thorp
Speelduur
103 min
verwacht
do 21 apr 2022
Jaar
2021
Land
Noorwegen
Taal
Noors gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar