Cinema of Love: Deux

Filippo Meneghetti
i.s.m. BO Diversity
di 17 mei 2022 - 19:00 tot 21:00
Cinema III
di 17 mei 2022
19:00 tot 21:00
Geweest

I.s.m. BO Diversity organiseren we Cinema of Love, een avond waarbij we ingaan op thema’s rondom seksualiteit, gender en intersectionaliteit.

Na de film gaat BO Diversity in gesprek met Wouter Christiaens van Roze 50+ en een lokale bewoonster uit Breda.

Buurvrouwen Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Nu ze hun Franse stadje willen verruilen voor een gezamenlijk appartement in Rome, zal Madeleine (Martine Chevallier) het toch aan haar kinderen moeten vertellen: Nina (Barbara Sukowa) is de vrouw van haar leven.

Door een onverwachte gebeurtenis kunnen Madeleine en Nina elkaar opeens niet meer bereiken en de kinderen van Madeleine weten niet beter dat Nina enkel de buurvrouw is. Drama alom, maar Meneghetti heeft zijn film zo zorgvuldig en geduldig opgebouwd dat Deux nooit melodramatisch wordt. En dat levert een teder en geloofwaardig speelfilmdebuut op.

Over Roze 50+
De Stichting Roze 50+ van ANBO en COC Nederland, wil de leefsituatie en het welzijn van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse 50-plussers (LHBTI) verbeteren door bundeling van kennis en ervaring en belangenbehartiging.

Roze 50+ activeert, stimuleert en faciliteert mensen uit de achterban om contacten te leggen en het gesprek met de omgeving aan te gaan omdat emancipatie een proces is dat door de achterban zelf gedragen moet worden.

Eerder was Breda Nu aanwezig bij Cinema of Love. Bekijk hun reportage hieronder.

Regie
Filippo Meneghetti
Cast
Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker
Speelduur
95 min
Jaar
2019
Land
Frankrijk
Taal
Frans gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 9 jaar