Jozef Israëls

Debussy's La Mer

philharmonie zuidnederland
vr 30 sep 2022 - 20:30 tot 22:05
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
Geweest
vr 30 sep 2022
20:30 tot 22:05
Geweest

Een ode aan de zee: In Debussy's La Mer kan je de zee bijna ruiken. 

Was het de liefde voor zijn minnares die Debussy inspireerde, of het weidse uitzicht op zee vanuit de hotelkamer waar hij met haar verbleef? Zoals impressionistische schilders als Monet de flonkering op het water in kleuren vatten, zo schilderde Debussy in de meest verfijnde orkestklanken zijn meesterwerk.

In zijn La Mer kun je de zee bijna ruiken. Ook Benjamin Britten gaf stem aan de zee. De Four Sea Interludes komen rechtsreeks uit zijn aangrijpende opera Peter Grimes. En natuurlijk opent chef-dirigent Duncan Ward deze symfonische ode aan de zee met Mendelssohns stormachtige Hebriden Ouverture. Niemand minder dan topvioliste Baiba Skride geeft extra glans aan dit programma. 

meer over philharmonie zuidnederland
philharmonie zuidnederland is één van de grootste orkesten van Nederland en het meest flexibele; in grote bezetting speelt het orkest symfonische meesterwerken en in bijzondere kleine bezettingen de delicate parels van de klassieke muziek. Als huisgezelschap van het Chassé Theater is Breda een vaste speelplek van het orkest. meer info

samen veilig genieten van theater

Voel je veilig tijdens je bezoek. Tijdens de voorstelling heb je vaste zitplaatsen naast elkaar maar ons theater biedt voldoende gelegenheid om in de foyers minder drukke plekken op te zoeken. Er zijn daarnaast veel ruimtes om je handen te wassen en uiteraard kan je een mondkapje ophouden als jij je daar prettig bij voelt.

credits

chef-dirigent: Duncan Ward / viool: Baiba Skride

Mendelssohn - Ouverture Die Hebriden
Korngold -  Vioolconcert 
Britten - Uit Peter Grimes: Four Sea Interludes
Debussy - La Mer