Curly & Straight

Moojen ligjes in de lugt

Erik van Muiswinkel
wo 10 mei 2023 - 20:30 tot 22:00
kleine zaal
Geweest
wo 10 mei 2023
20:30 tot 22:00
Geweest

Taal is van ons allemaal. Samen met muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts zet Erik van Muiswinkel het publiek onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt.

Erik van Muiswinkel liet ons in zijn laatste show een splinternieuwe Drs. P horen, die het hele land verraste door zijn venijn en gevoeligheid.

Maar de taal is van iedereen. Niet alleen van virtuozen als Drs P,  Kees Torn, Jeroen van Merwijk of Johan Hoogeboom. De taal is ook van de zesjarige heldin die net leert lezen en schrijven, en van Willem van Hanegem, Geert Wilders en Sifan Hassan.

De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, net zo goed als van De Jeugd van Tegenwoordig, Katinka Polderman en van Erik van Muiswinkel zelf.

⭐⭐⭐⭐ "De zaal laaft zich aan de teksten en in de liedjes heeft hij de muzikanten Guus van Marwijk en Paul Remmelts als opruiende assistenten."- Dagblad van het Noorden

 

Erik van Muiswinkel - Moojen ligjes in de lugt - Chassé Theater Breda