Margot de Heide

Charlie and the Chocolate Factory

Willy Wonka en zijn Oempa Loempa's
wo 23 nov 2022 tot zo 4 dec 2022
wo 23 nov 2022
tot
zo 4 dec 2022

Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en herkenbare personages. 

Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt.

⭐⭐⭐⭐ "Regisseur Jasper Verheugd zet zijn personages in een prachtige eerste akte stuk voor stuk goed neer, om na de pauze alle remmen los te gooien." - AD

⭐⭐⭐⭐ "Charlie and the Chocolate Factory heeft alle ingrediënten om het publiek te laten verdwijnen in die magische wereld van Willy Wonka." - NRC

⭐⭐⭐⭐"Bij elkaar opgeteld maakt het Charlie and the Chocolade Factory tot een extreem vermakelijke show voor jong en oud. Een waar kunstwerk, net zoals die tijdloos fascinerende fabriek van Willy." - Volkskrant

⭐⭐⭐⭐ "Een sprankelend, ontroerend familiefeestje. Een ware ode aan de verbeelding." - Telegraaf

⭐⭐⭐⭐ "ode aan de fantasie" - Trouw

⭐⭐⭐⭐ “Deze oogverblindende voorstelling is een heerlijke onbeschaamde en fascinerende ode aan de fantasie”- Scènes 

De musical is Nederlandstalig gesproken

Family ticket 6=5
Op zaterdagmiddag en zondagmiddag geldt het family ticket: 6 tickets voor de prijs van 5

Onze tip voor grote groepen
Op zoek naar een passend arrangement voor jouw gezelschap bij deze voorstelling (vanaf 20 personen)? Bekijk onze mogelijkheden.

Onderdeel van:
kindervoorstellingen

Het verhaal 
De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft. Maar het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden. 

Na West End & Broadway is deze meeslepende musical nu voor het eerst te zien in Nederland.  

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Backstage | Achtergrond | Joris van Veldhoven Decorontwerper Charlie and the Chocolate Factory

Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical met een oogstrelend decor. Joris van Veldhoven vertelt je alles over het decor!

Backstage | Musical Awards: the Kick-off 2022

Op zondag 28 augustus 2022 stond de Uitmarkt in het teken van Musical Awards: the Kick-off. Het publiek kreeg een voorproefje van de musicals die binnenkort in de theaters komen. meer info

Backstage | Interview | Vertaler Thomas van Luyn

Interview met de vertaler van de musical Charlie and the Chocolate Factory: Thomas van Luyn. Over zijn aparte hobby, die hij vaak 's nachts beoefend.

Backstage | Interview | Jasper Verheugd regisseur Charlie and the Chocolate Factory

Interview met de regisseur van Charlie and the Chocolate Factory: Jasper Verheugd. Lees over de verbeelding die aan de macht is in deze musical.

Backstage | Interview | Charlie and the Chocolate Factory

Interview met de geheimzinnige Willy Wonka, met de regiseur Jasper Verheugd en de vertaler van de grote broadwaymuscial als dit: Thomas van Luyn.

credits

cast: Remko Vrijdag / Peter van Heeringen, John Buijsman, Kevin Klein, Debbie Korper, Aniek Venhoeven, Julia van der Vlugt, Rein Hofman, Anne-Marie Jung, Eva van Gessel, Stijn Westenend, Lakshmi Gajadin, Rick Bok, Niek van der Deijl / regie: Jasper Verheugd / choreograaf: Pim Veulings / assistent choreograaf: Pieter de Groot / vertaling: Rik van den Bos / vertaling liedteksten: Thomas van Luyn / decorontwerp: Joris van Veldhoven / video ontwerp: Arjen Klerkx / lichtontwerp: Mike den Ottenlander, Jasper Verhaart / geluidsontwerp: Maarten Houdijk / kostuumontwerp: Mattijs van Bergen/ kap/grime ontwerp: Cynthia van der Linden / muzikaal supervisor: Jeroen Sleyfer