Esther van Vliet

Van Curacao tot Concertgebouw

Tania Kross, Ernst Munneke & Randal Corsen
zo 26 feb 2023 - 14:30
grote zaal
zo 26 feb 2023
14:30
Bestellen

Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, zal Tania Kross samen met haar twee muzikale vrienden Ernst Munneke en Randal Corsen een reeks van exclusieve jubileumrecitals geven. Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao. 

Halverwege de jaren '90 kwam een dappere, piepjonge Curaçaose met de naam Tania Kross naar Nederland voor een studie Zang aan het conservatorium in Utrecht. Ze schoof naast de pianostuderende Ernst Munneke in de collegebanken. Hun vriendschap groeide uit tot een muzikale samenwerking die al vijfentwintig jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op. Van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York. 

Op Curaçao zong Tania in het bandje van haar broer. Zo leerde ze ook de getalenteerde Randal Corsen al vroeg kennen. Ook Randal vertrok in de jaren ‘90 naar Nederland om piano te studeren. Terug op Curaçao groeit hij uit tot het muzikale brein van het eiland. Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Voor Tania Kross componeerde hij de opera Katibu di Shon. Sinds Tania weer op Curaçao woont hebben zij hun samenwerking weer opgepakt. 

Tania Kross, Ernst Munneke & Randal Corsen - Van Curacao tot Concertgebouw - Chassé Theater Breda

credits

mezzosopraan: Tania Kross / piano: Ernst Munneke & Randal Corsen