Hans van der Woerd

7e symfonie van Anton Bruckner

Camerata RCO
di 27 sep 2022 - 20:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
di 27 sep 2022
20:30
Tickets

Camerata RCO speelt over de hele wereld en nu komen zij naar Breda. Alle spelers uit dit unieke ensemble zijn lid van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Op het programma staat de 7e symfonie van Anton Bruckner in arrangement voor 10 musici, gedirigeerd door Olivier Patey.

Het misschien wel bekendste werk van de Oostenrijkse componist Anton Bruckner (1824 – 1869), een man van emotionele uitersten. Verliefd op de liefde, maar die wilde nooit lukken. Diepreligieus, wat hem een buitenstaander maakte in het wereldse Wenen in die tijd. En koppig in de muziek. Pas op zijn zestigste bracht zijn 7e Symfonie hem het succes waar hij al decennia naar hunkerde.

Sinds 2019 is Rolf Verbeek als dirigent verbonden aan Camerata RCO. Voor dit ensemble bewerkte hij grote orkestwerken (met name enkele symfonieën van Anton Bruckner) tot kamermuziek bezetting. Eerder dirigeerde Verbeek een groot aantal orkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, philharmonie zuidnederland en het Orkest van het Oosten. Ook leidde hij producties bij Opera Zuid en De Nederlandse Opera Academie. 

Backstage | Interview | Evelien Holster (programmeur klassieke muziek)

Als je het Chassé Theater bezoekt, is de kans groot dat je haar tegenkomt. Evelien Holster vertelt over haar eerste jaar als onze programmeur Klassieke Muziek.  "Puur genieten van mooie muziek, dat is…