Hans van der Woerd

7e symfonie van Anton Bruckner

Camerata RCO
di 27 sep 2022 - 20:30 tot 22:20
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
di 27 sep 2022
20:30 tot 22:20
Pauze 21:15
Geweest

Camerata RCO speelt over de hele wereld en nu komen zij naar Breda. Alle spelers uit dit unieke ensemble zijn lid van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Op het programma staat de 7e symfonie van Anton Bruckner in arrangement voor 10 musici, gedirigeerd door Rolf Verbeek.

Het misschien wel bekendste werk van de Oostenrijkse componist Anton Bruckner (1824 – 1869), een man van emotionele uitersten. Verliefd op de liefde, maar die wilde nooit lukken. Diepreligieus, wat hem een buitenstaander maakte in het wereldse Wenen in die tijd. En koppig in de muziek. Pas op zijn zestigste bracht zijn 7e Symfonie hem het succes waar hij al decennia naar hunkerde.

Sinds 2019 is Rolf Verbeek als dirigent verbonden aan Camerata RCO. Voor dit ensemble zijn grote orkestwerken (met name enkele symfonieën van Anton Bruckner) tot kamermuziek bezetting bewerkt. Eerder dirigeerde Verbeek een groot aantal orkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, philharmonie zuidnederland en het Orkest van het Oosten. Ook leidde hij producties bij Opera Zuid en De Nederlandse Opera Academie.