Nieuwjaarsconcert

TenToon Met Sterre Konijn en Christiaan Kuyvenhoven
do 5 jan 2023 - 20:30 tot 21:30
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
do 5 jan 2023
20:30 tot 21:30
Geweest

Pianist en presentator Christiaan Kuyvenhoven en all-round zangeres Sterre Konijn staan samen met het TenToon ensemble op het podium voor een spetterend concert om het nieuwe jaar muzikaal mee in te luiden.

Op het programma staat de swingende Rhapsody in Blue van George Gershwin, speciaal voor TenToon en Christiaan gearrangeerd door Bob Zimmerman. Zangeres Sterre Konijn brengt de mooiste chansons. Tijdens het nieuwjaarsconcert mag ook een knipoog naar Wenen natuurlijk niet ontbreken!

TenToon ensemble is opgericht in 2009 en heeft een bezetting van acht blazers, contrabas en slagwerk. Een blaasensemble dat unieke programma’s maakt gericht op het verbinden, verrassen en boeien van publiek uit alle lagen van de samenleving. Zo vinden de concerten plaats op originele locaties, Daarbij wordt er ook samengewerkt met musici uit andere genres, zoals trompettist Eric Vloeimans en sing- and songwriter Rens Polman, de Syrische zussen Jawa en Shaza Manla, en met andere disciplines zoals theater, dans en beeldende kunst. 

credits

solisten: Christiaan Kuyvenhoven, piano en presentatie / Sterre Konijn, zang / musici: Rieneke Brink, fluit / Inge Ariesen, hobo / Jelrik Beerkens, klarinet / Nadine van de Merwe, fagot / Aukelien Kleinpenning, saxofoon / Thomas Geerts, trompet / Margreet Mulder, hoorn / Lennart de Winter, trombone / Laurens Knoop, contrabas / Mervyn Groot, slagwerk