Nichon Glerum

I’m (not) every woman

Ragazze Quartet
vr 20 jan 2023 - 20:30 tot 21:30
kleine zaal
Geweest
vr 20 jan 2023
20:30 tot 21:30
Geweest

Een poëtische, ritmische en actuele muzikale vertelling over zusterschap. Rachel Rumai Diaz en Lilian Farahani brengen, voortgestuwd door het dynamische spel van Ragazze Quartet, een gesproken en gezongen ode aan de vrouw van wie de stem te weinig gehoord wordt.

We maken een reis van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van safe spaces, naar een ritselende revolutie die aanzwelt door de hele stad.

De nieuwe muziek van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi vertegenwoordigt zowel de westerse als oosterse muziektraditie. Haar werk is verstild en met verschillende klankkleuren en nuances. De sprekende teksten zijn van de hand van Rachel Rumai Diaz.

Muzikale inspiratie, verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen vormen de inspiratie voor deze muzikale vertelling. 

"Het is een liefdevolle voorstelling, waarin de verschillen onderling niet worden verdoezeld maar benoemd."
- Theaterkrant

credits

regie: Rianne Meboer, Anouke de Groot (Theaterstraat) / dramaturgie: Arthur Kneepkens (Theaterstraat) / composities: Aftab Darvishi / tekst: Rachel Rumai Diaz / concept, productie en marketing: Ragazze Quartet, Theaterstraat

Uitvoerenden
spoken word: Rachel Rumai Diaz / sopraan: Lilian Farahani / Ragazze Quartet: viool - Rosa Arnold & Jeanita Vriens-van Tongeren, altviool - Annemijn Bergkotte, cello - Rebecca Wise