Peter Lodder

Concert in de vorm van een peer

Nederlands Blazers Ensemble
di 14 mrt 2023 - 20:30 tot 21:45
Koninklijke Drukkerij Em. de Jongzaal
Geweest
di 14 mrt 2023
20:30 tot 21:45
Geweest

Een voorstelling over het leven van de componist Erik Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester van de meest intieme, sensitieve muziek. 

Met zijn tegen de haren in strijkende eigenzinnigheid was Satie de held van jonge componisten en kunstenaars in Parijs rond 1900. Zo werkte hij met de schilder Pablo Picasso en met oprichter van de Ballets Russes Sergej Diaghilev. Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) wil die dynamiek weer tot leven brengen in een voorstelling in de geest van Satie, met de ogen en oren van hedendaagse kunstenaars van nu.

De muziek is bewerkt door componisten als Micha Hamel en Vincent van Warmerdam en er zijn er korte absurdistische films te zien van jonge filmmakers. Een typisch NBE programma, met prachtige arrangementen, film, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour. 

inleiding om 19.45 uur
Het Nederlands Blazers Ensemble verzorgt voorafgaand aan de voorstelling een inleiding. De inleiding wordt verzorgd door musicoloog Huib Ramaer en gaat in op het leven van Satie en zijn muziek. 

Chassé Ontmoet
Ontmoet gelijkgestemden tijdens je bezoek aan het theater. Of je alleen naar het theater gaat of samen met iemand; iedereen kan aansluiten bij Chassé Ontmoet. De plek om elkaar voor aanvang, in de pauze en na afloop van een voorstelling te treffen en gezellig (na) te praten. meer info

nagenieten
Na afloop speelt het Nederlands Blazers Ensemble in de theaterstraat. 

credits

idee: Nederlands Blazers Ensemble / compositie: Erik Satie / arrangement: o.a. Micha Hamel, Vincent van Warmerdam, Calliope Tsoupaki, Joël Bons