The Capote Tapes

Ebs Burnough
Laatste week
do 26 mei 2022 tot za 11 jun 2022
do 26 mei 2022
tot
za 11 jun 2022

Door het succes van zijn boeken Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood was schrijver Truman Capote een begrip in het Amerika van de jaren ’60 en ’70.

Zijn volgende project, Answered Prayers, zou zijn magnum opus worden. Het door mysterie omgeven boek zou zich afspelen in een wereld vol glamour waar Capote een geliefde gast was: de high society van New York. Zijn vriendinnen, de dames uit deze elite, zagen Answered Prayers met vrees en fascinatie tegemoet vanwege wilde geruchten die rondgingen over het manuscript dat gevuld zou zijn met schandalen.

Vlak na Capotes dood in 1984 nam een journalist tientallen interviews af met vriend en vijand van de geroemde auteur. Deze opnames zijn nooit uitgebracht. Tot nu. The Capote Tapes is een eerbetoon aan een van de meest kleurrijke personen van de twintigste eeuw: een icoon van de literatuur, maar door zijn openheid over zijn seksuele geaardheid in een tijd waar dat ongekend was zeker ook voor de queer gemeenschap.

Regie
Ebs Burnough
Cast
Lauren Bacall (Zichzelf), Norman Mailer (Zichzelf), Truman Capote (Zichzelf), André Leon Talley (Zichzelf), Dick Cavett (Zichzelf)
Speelduur
99 min
verwacht
do 26 mei 2022
Jaar
2019
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar