Elvis

Baz Luhrmann
laatste week
do 23 jun 2022 tot wo 7 sep 2022
do 23 jun 2022
tot
wo 7 sep 2022

Vanaf 23 juni zijn tijdelijk enkele bijzondere items van Elvis Presley en zijn manager Colonel Parker te zien in een mini tentoonstelling bij het Chassé Theater. Deze is buiten te vinden, naast de hoofdingang.

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).

Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley.

Regisseur Baz Luhrmann (The Great Gatsby, Moulin Rouge) bekijkt in Elvis het leven van Elvis Presley door de ogen van zijn manager Tom Parker, gespeeld door Tom Hanks. Parker werd geboren aan de Vlaszak in Breda als Dries van Kuijk en vertrok illegaal naar de Verenigde Staten. Hij was altijd geheimzinnig over zijn Nederlandse achtergrond. 

Empire (★★★) 'Austin Butler is sensational as Presley'
VPRO Cinema (★★★) 'Spectaculair, over the top en vol energie'
de Volkskrant (★★★) 'Maakt de mythe nog groter'

Regie
Baz Luhrmann
Cast
Tom Hanks, Helen Thomson, Austin Butler
Speelduur
160 min
verwacht
do 23 jun 2022
Taal
Engels gesproken
Ondertiteling
Nederlands ondertiteld

Elvis - Baz Luhrmann | Chassé Cinema Breda