M.Kyriakidou

Rebetiko (9+)

Anima Théâtre (FR)
onderdeel BRIK Festival
za 11 jun 2022 - 19:00 tot 20:00
Kinlyzaal
Geweest
za 11 jun 2022
19:00 tot 20:00
Geweest

De live muziek in Rebetiko roept meteen een bijzondere sfeer op. De gitarist en de traditionele mechanische piano, de laterna laten je meteen opgaan in het verhaal. Rebetiko is niet zomaar een naam.

Rebetiko verwijst naar de Griekse volksmuziek die in de jaren twintig populair werd door vluchtelingen. Met poppen en projecties vertellen de makers over de ontheemding door de geschiedenis heen, en over het overleven als vluchteling in een vreemd land.

De eenheid die muziek, poppen en licht vormen, dompelen je als toeschouwer onder in deze verhalen, die - helaas - van alle tijden zijn. Rebetiko koppelt de actualiteit van nu en en laat heden en verleden elkaar kruisen en vermengen. Hoe kan het dat de geschiedenis zich steeds herhaalt?

Nederlandse première | onderdeel BRIK Festival

credits

regie: Yiorgos Karakantzas, Nicolas Schintone / verhaal: Panayotis Evangelidis / componist-muzikant: Nicolo Terrasi / poppenspelers: Irene Lentini en Magali Jacquot / poppen en accessoires: Demy Papada en Dimitris Stamou – Cie Merlin Poppentheater / lichtontwerp:  Jean-Louis Floro / decor en kostuums: Panos Ioannidis, Stéphanie Mestre, Sylvain Georget, Patrick Vindimian / muziek: Katerina Douka , stem;  Christos Karypidis , Oud; Tassos Tsitsivakos , Bouzouki / assistent: Mara Kyriakidou