Zero Waste Week: Wat Achterblijft + panelgesprek

Loes Janssen
di 5 jul 2022 - 19:00 tot 21:00
kleine zaal (theater- en filmzaal)
Geweest
di 5 jul 2022
19:00 tot 21:00
Geweest

Zero Waste Week is hét festival dat jou laat zien hoe leuk het leven met minder afval is! Van 2 tot en met 8 juli, op 7 toffe locaties in de stad. Ga jij mee het goede leven vieren? Bekijk het programma hier en maak ook een verschil!

Wat blijft er achter als iemand er niet meer is?

Een laatste ouder overlijdt. De familie neemt afscheid van vader of moeder. Dan volgt onvermijdelijk het tweede afscheid dat maanden, soms jaren kan duren. Welke spullen liet de ouder achter? Welke herinneringen roepen ze op? Waar komen al die spullen uiteindelijk terecht?

Bijna iedereen maakt het mee, maar er wordt weinig over gesproken. Een bewogen periode blijft onderbelicht. Filmmaker Loes Janssen maakte de poëtische documentaire What Remains waarin drie zussen het huis van hun overleden moeder ruimen.

De film is het vertrekpunt van een gesprek over emoties en dilemma’s waar nabestaanden tegenaan lopen als een (laatste) ouder is overleden en diens nagelaten spullen nog springlevend zijn. Een gesprek ook over de kansen en inzichten die deze verwarrende periode biedt.

 

Regie
Loes Janssen
Speelduur
27 min
Taal
Nederlands gesproken

zero waste week breda