Zero Waste Week: Tomorrow

Cyril Dion, Mélanie Laurent
wo 6 jul 2022 - 19:00 tot 21:00
cinema zaal 3
Geweest
wo 6 jul 2022
19:00 tot 21:00
Geweest

Zero Waste Week is hét festival dat jou laat zien hoe leuk het leven met minder afval is! Van 2 tot en met 8 juli, op 7 toffe locaties in de stad. Ga jij mee het goede leven vieren? Bekijk het programma hier en maak ook een verschil!

Actrice Mélanie Laurent (o.a. bekend van Inglourious Bastards) vroeg zich na de geboorte van haar eerste kind af: ‘in wat voor wereld zullen onze kinderen over 40 jaar leven?’ Samen met Cyril Dion ging zij op onderzoek uit. 

Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion met hun team naar tien verschillenden landen.

Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model.

De film laat zien hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen.

zero waste week breda