Anna van Kooij

Lost Intimacy #2

LeineRoebana
vr 15 jul 2022 tot zo 17 jul 2022
vr 15 jul 2022
tot
zo 17 jul 2022

Op 15, 16 en 17 juli is het bijzondere locatieproject LOST INTIMACY #2 van LeineRoebana te ervaren in Het Klooster Breda. In deze groene oase midden in de stad maakt het publiek een reis door tuinen, paden, gangen en ruimtes vol dans, livemuziek, film, spoken word en beeldende kunst.

  • De voorstelling is in het Klooster Breda (Schorsmolenstraat 13)

In samenwerking met theatermakers uit Breda, Brabant en de rest van Nederland benadert LeineRoebana eigen werk en dat van anderen als stukjes van een puzzel die op alternatieve wijze in elkaar wordt gezet. In de intieme setting van het klooster krijgt bestaand werk nieuwe betekenis en vloeit nieuw werk naadloos over in bestaand.

Zo komen op onvoorziene en hartverwarmende wijze kunstenaars en het publiek nader tot elkaar in een reis vol speelse overgangen, onverwachte tegenstellingen, multidisciplinaire samenwerkingen. Met klanken van lang vervlogen tijden tot de muziek van morgen.

Met werk van onder meer componisten Dyane Donck en Calliope Tsoupaki, choreografen Annemijn Rijk, Andrea Leine en Harijono Roebana en performers Vera Goetzee en Michael Jahoda. 

Een enerverend en verrassend spektakel, dat uitsluitend te zien is in Breda.

LOST INTIMACY #1 (Amsterdam) en LOST INTIMACY #2 (Breda) zijn initiatieven van LeineRoebana om podiumkunst te presenteren op (groene of industriële) locaties aan de randen van de stad. Het zijn uitnodigingen aan makers en (nieuw) publiek tot onorthodoxe samenwerkingen en samenkomsten op onorthodoxe plekken. 

Over Het Klooster
Met zijn ommuurde historische tuin ligt Het Klooster verrassend rustig in het centrum van Breda. Het klooster zelf is grotendeels nog in de originele staat waarin het meer dan 125 jaar geleden werd gebouwd. 

De eerste steen is gelegd op 8 augustus 1887. Meer dan 125 jaar is er gezongen, gebiecht, gedroomd, gebeden, in stille afzondering achter de hoge muren.

meer over LeineRoebana
LeineRoebana, het dansgezelschap geleid door choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, is al meer dan 25 jaar toonaangevend in de Nederlandse danswereld en daarbuiten. Als stadsgezelschap van Breda monteert LeineRoebana alle voorstellingen af in Breda en is het Chassé Theater het huis voor de premières van het dansgezelschap. meer info

credits

initiatief en concept: Andrea Leine, Harijono Roebana
met werk van: Dyanne Donck, Annemijn Rijk, LeineRoebana, Michael Jahoda, Vera Goetzee, Calliope Tsoupaki

dansers en performers: Andrea Pisano, Timon De Ridder, Kris Mohammed Adem, Aika Goto, Margarida Constantino,  Benedita Crispiniano, Michael Jahoda, Vera Goetzee e.a. / musici: Dyane Donck - electronics, David Mackor – luit, elektrische gitaar, Michel Marang - klarinet, Dominique Chabot - contrabas, Robbert van Hulzen, Dirk Bruinsma - slagwerk, Jacqueline Hamelink- cello, Talitha van der Spek en Rianne Wilbers - zang

productie: LeineRoebana, Ben de Vugt

LOST INTIMACY #2 is een initiatief van LeineRoebana in coproductie met Dyane Donck Company en in samenwerking met het Chassé Theater, Stichting Culturele Zondagen en Het Klooster Breda

LeineRoebana ontvangt structurele subsidie Gemeente Breda, Provincie Brabant, Amsterdams Fonds voor de Kunst en van het Fonds Podiumkunsten. 

Stichting Mono (Dyane Donck Company) ontvangt structurele subsidie van Gemeente Breda, Provincie Brabant en Fonds Podiumkunsten